Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somrig potatissallad med karaktär

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En ljuvligt fräsch sommarsallad som passar till allt grillat och kallskuret. Fyllig eller het bestämmer du själv. Kan serveras nygjord och avsvalnad eller kyld. Håller flera dagar i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

Tvätta potatisen ordentligt och skär i sockerbitsstora bitar med skalet kvar. Koka i saltat vatten ca 8-10 minuter, häll av vattnet och låt potatisen ånga av i kastrullen. Skiva rödlöken och paprikan i mindre bitar, pressa vitlöken. Blanda vinäger olja och tabasco i en ny kastrull och lägg i majskorn rödlök paprika och vitlök. Koka upp och låt koka i ca 3 minuter. (glöm inte att sätta på köksfläkten) Sila av vinägerblandningen i en såssnipa och spar. Häll majs lök och paprikan på potatisen. Finskär purjon och hacka persiljan tillsätt det och kaprisen samt strösocker. Vänd runt allt och smaka av med salt och pepparmix, späd vid behov med vinägerblandningen. Häll över allt i en snygg serveringsskål gärna av glas. Ställ även fram såssnipan om någon vill ha mer vinägerblandning på sin portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.