Denna saftiga sårta har en frisk flädersmak i fyllningen och dekoreras med solmogna jordgubbar.
Instruktioner
- Rita och klipp ut en runden av bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter. Smöra en springform i samma storlek och lägg bakpapper i bottnen, då glider inte pappret runt. Sätt ugnen på 175 grader.
- Separera ättvitor och gulor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och socker till en ljus kräm.
- Blanda vetemjöl och potatismjöl med bakpulver och rör ner det i äggulesmeten. Blanda sedan ner äggviteskummet. Häll smeten i formen.
- Grädda bottnen i nedersta delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna helt.
- Rör ut maizena och vaniljsocker i mjölken i en skål. Vispa socker och ägg i en tjockbottnad kastrull. Värm under vispning.
- När socker- och äggblandningen är varm, nära kokpunkten, häll försiktigt i mjölkblandningen, fortfarande under vispning. Koka upp krämen medan du fortsätter att röra.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner flädersaften. Låt krämen kallna. Vispa grädden och blanda den med den kalla fläderkrämen.
- Lossa kakan från formen med en kniv när den svalnat. Dela tårtbottnen i två eller tre delar. Fördela jordgubbssylten och fläderkrämen på bottnen/bottnarna.
- Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Dekorera med jordgubbar. Strö eventuellt med lite färgat socker som dekoration.
Publicerat den
21 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar