Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somrig flädertårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna saftiga sårta har en frisk flädersmak i fyllningen och dekoreras med solmogna jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rita och klipp ut en runden av bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter. Smöra en springform i samma storlek och lägg bakpapper i bottnen, då glider inte pappret runt. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Separera ättvitor och gulor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa äggulor och socker till en ljus kräm.
  3. Blanda vetemjöl och potatismjöl med bakpulver och rör ner det i äggulesmeten. Blanda sedan ner äggviteskummet. Häll smeten i formen.
  4. Grädda bottnen i nedersta delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna helt.
  5. Rör ut maizena och vaniljsocker i mjölken i en skål. Vispa socker och ägg i en tjockbottnad kastrull. Värm under vispning.
  6. När socker- och äggblandningen är varm, nära kokpunkten, häll försiktigt i mjölkblandningen, fortfarande under vispning. Koka upp krämen medan du fortsätter att röra.
  7. Ta kastrullen från värmen och rör ner flädersaften. Låt krämen kallna. Vispa grädden och blanda den med den kalla fläderkrämen.
  8. Lossa kakan från formen med en kniv när den svalnat. Dela tårtbottnen i två eller tre delar. Fördela jordgubbssylten och fläderkrämen på bottnen/bottnarna.
  9. Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Dekorera med jordgubbar. Strö eventuellt med lite färgat socker som dekoration.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.