Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somrig jordgubbspaj

(1 kommentar)  
Skriv ut

Mycket lättlagad paj med färdig vaniljkräm. Jordgubbarna blir glänsande vackra med röd vinbärsgelé och pajskalet blir härligt knaprigt med müsli och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kör nötterna i en matberedare. Tillsätt smör, müsli och mjöl och kör tills degen smular sig. Tryck ut degen i en pajform med mjöliga händer, (degen ska vara kladdig). Ställ formen kallt i ca 30 min.
  3. Grädda pajskalet i 15-20 min eller tills det är ljusbrunt och frasigt. Ta ut och låt svalna helt.
  4. Smält den röda vinbärsgelén i en kastrull.
  5. Fyll pajskalet med den kalla vaniljkrämen. Fördela jordgubbarna ovanpå och skeda över gelén.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • katbeghan 5 juli 2011

    Provade denna pajen igår, var väldigt god. Nästa gång skall jag nog skiva jordgubbarna istället för att ha dem hela. Så blir det enklare att äta den och att dela den. Skall absolut göras flera gånger! Får en 4,5 av mig:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.