Ingen gratäng utan en god sås! Kassler, pepparrot och äpple passar ovanligt bra ihop.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor, skalet kan vara kvar. Ansa purjolöken, skölj ur den och skär i fina skivor. Fräs äpple och purjolök i smör i en stor stekpanna så att det får lite färg. Skär under tiden kasslern i tunna skivor.
- Smörj en ugnsform och lägg äpple-lökfräset längs med kanterna. Lägg kasslern lite omlott i mitten av formen. Skilj äggulor från äggvitor.
- Blanda äggulor, majonnäs, créme fraiche, finriven pepparrot, riven ost, salt och peppar till en röra. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda försiktigt ner dem i pepparrotsröran.
- Bred röran över kasslern och gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills ytan fått fin färg. Servera med kokt färskpotatis och en sallad.
Publicerat den
31 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar