Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Somrig räksallad med ärthummus

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En sommarsallad som är allra godast med färska handskalade räkor, mogen avokado och fräscha grönsaker. Ärthummusen sätter extra färg och smak åt rätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg färsk spenat i botten på ett uppläggningsfat och lägg på 1/3 av räkorna. Skär avokadorna i breda klyftor och ta bort skalet. Lägg klyftorna på salladen. Halvera cocktailtomaterna och skär rödlöken och sockerärterna i smala strimlor. Lägg tomater, rödlök, rostade valnötter, sockerärter, ägghalvor och resten av räkorna på salladen.
  2. Ärthummus: Mixa ärter, kesella, vitlök, citronskal, mynta och olivolja med en stavmixer till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera salladen med ärthummus och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.