Sonhos de cenoura betyder morotsdrömmar på portugisiska. Basen till smeten görs av morotspuré. Annorlunda och väldigt gott!
Instruktioner
- Skala morötterna, skär dem i små slantar och koka dem mjuka. Häll av vattnet och mosa eller mixa dem till en puré. Tillsätt florsocker och mjöl och rör ihop. Rör ut jästen i lite vatten och rör ner i morotssmeten. Rör även ner ägg, äggulor, kanel och apelsinskal. Låt smeten jäsa övertäckt i minst 40 minuter.
- Hetta upp 1 liter matolja till ca 140 grader i en kastrull. Klicka ner skedar av smeten i oljan och fritera tills de blivit gyllenbruna. Vänd på dem med jämna mellanrum så att de blir genomgräddade. Ta upp och skär i en för att kolla så att den inte är smetig i mitten. Lyft upp bakverken med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Rulla dem eventuellt i socker, men tänk på att de blir väldigt söta då.
- Ät gärna bakverken samma dag.
Publicerat den
10 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar