Börja sedan med köttfärssåsen. Finhacka löken. Fräs tillsammans med köttfärsen i smör eller olja, tills allt fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök och pizzakrydda och fräs någon minut till.
Häll på krossade tomater. Smaka av med salt och peppar. Låt köttfärssåsen småputtra medan du gör bechamelsåsen.
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner mjölet och vispa till en slät massa utan klumpar. Häll på mjölk och ost under vispning, lite i taget. Koka upp och låt koka under omrörning i minst 3 minuter, tills såsen tjocknat. Smaka av med salt och peppar.
Bottna en ugnssäker, stor form med ett tunt lager bechamelsås. Varva sedan lasagneplattor, köttfärssås och bechamelsås. Avsluta med lasagneplattor och ett tjockt lager bechamelsås. Strö ett tjockt lager riven ost överst. Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen i 30 min.