Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nikkaluokta soppa

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Otroligt matig och god. Den serverades på mitt jobb. Hade aldrig hört talas om den förut, men den kommer göras fler gånger uppskattas av både barn och vuxna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snitta, skölj och strimla purjolöken och paprikan, finstrimla vitkålen.
  2. Stek färsen i en teflon/gryta. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, paprika, kål, lök, vatten och buljongtärning och koka ca 10 minuter.
  3. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över. Servera rågbröd till soppan.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Okänd 11 april 2012

    Åhh, ja detta var också en favorit för mig ett par år sedan när jag fortfarande bodde i Sverige där det ju finns ett ganska stort utbud på vegetariska alternativ till köttfärs. Jag brukade göra Nikkaluokta soppan med quornfärs. Det kan jag verkligen rekommendera! Tack för att du påminnde mig igen om denna enkla men delikata soppa! :-))

  • AinaKarlbom 12 april 2012

    Har inte hunnit testa än men jag förstår av ingredienserna att denna soppan är en höjdare.. Men jag kommer att bryna färsen i min gjutjärnsgryta. Jag har aldrig gillat teflon i kokkärl./Soppa, jatack.

  • Mackie1 27 oktober 2012

    En supergod soppa!!!

  • Bappi 19 mars 2013

    Underbart god soppa! Ska just nu göra den för andra gången. Full pott med poäng/ kram

  • ellajosefina 9 april 2013

    Jättegod soppa lätt att göra och smakrik. Blir en favorit bland soppor.

  • viro 19 september 2013

    En god o lättlagad soppa. Kommer att återkomma på middagsbordet...

  • Alzheim 5 oktober 2013

    Det blev en variant med mer kål, purjolök och kinesisk soja än i receptet (men jag skippade saltet). Blev bra. Barnen var för en gångs skull överlyckliga över min matlagning, så den här kommer jag att göra igen. Slutresultatet påminde om en svenskifierad Yakiniku. Undras vad som händer om man istället för nötfärs marinerar finstrimlat renkött i soja-tomatpuré-senap-röran... kanske med lite sesam- eller raps-olja i marinaden också...

  • evaullabritt 19 oktober 2014

    Jättebra soppa. Med lite extra fett blir det en bra LCHF-soppa. Funderar på om lite citroncest kan lyfta den till ännu högre höjder. Det testar jag nästa gång. Tack för ett bra recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.