Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgryta/soppa med falukorv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vi äter den som den soppa/gryta. Jättegod och med mycket god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla falukorven. Skala morötter, palsternackor, lök och potatis. Skär grönsakerna i grova bitar och dela spenaten.
  2. Fräs grönsakerna i margarin i en stor tjockbottnad gryta. Häll på vatten och buljong och låt koka upp.
  3. Tillsätt persilja, spenat, kryddpeppar, lagerblad och tomatpuré. Sjud grönsakerna mjuka under lock ca 20 minuter.
  4. Lägg i strimlad falukorv och låt grytan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med en klick Slotts Skånsk Senap på toppen och ett färskt bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.