Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa - krämig räksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Denna räksoppa är av den "lyxiga" varianten och är väl värd besväret med tillagningen. Jag har skrivit västkusträkor i receptet och detta är för att de har en rikare sälta än norska eller grönländska frysta räkor. All räka kokas i havsvatten ombord på räktrålarna, de flesta fiskarna på västkusten tillsätter ytterligare lite salt när de kokar räkorna ombord, därför får västkusträkan en mer mättad saltsmak. Det går självklart med andra räkor, men man kaske får salta lite mer i soppan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och lägg stjärtar och skal var för sig Fräs alla grönsakerna i smöret tills de är mjuka utan att ta färg. Lägg i skalen och tomatpurén och fräs ytterligare några minuter. Häll på vatten tills det täcker skalen, häll på grädden och låt sjuda i ca 15 min. Sila räkfonden och koka ned den tills hälften återstår. Lägg i saffran och smaka av med salt. Red fösiktigt av soppan med maizena Mixa eller vispa soppan tills den blir fluffig och lägg i gräslöken (gräslöken kan uteslutas)
  2. Vid serveringen: Värm räkstjärtarna i lite vatten (ej koka). Lägg räkstjärtarna i en pyramid i mitten på en varm djup tallrik och häll soppan runt räkpyramiden. Servera gärna ett vitlöksbröd till Njut !!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.