Krämig och len soppa. Pistaschnötter och kallrökt lax känns festligt och lyxigt.
620 kcal/portion
Halvera receptet och servera som förrätt.
Instruktioner
- Skala palsternackorna och skär hälften i tunna skivor och hälften i stavar, 1-2 cm tjocka. Skala och skär potatis och lök i tunna skivor, gärna på mandolin. Fräs löken mjuk i ½ msk olja i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt palsternacks- och potatisskivor, 13 dl vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock i ca 10 minuter.
- Stek palsternacksstavarna runt om i ½ msk olja tills de är mjuka och har fått fin färg, ca 6 minuter. Rör i hälften av kvargen i soppan och mixa slätt med mixerstav. Krydda med 1½ msk vinäger, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
- Finhacka laxen och blanda med resterande kvarg och 1 krm salt. Grovhacka nötterna.
- Häll upp soppan i portionsskålar. Fördela den rostade palsternackan och hackade nötter i skålarna. Servera soppan med brödskivor och laxröra. Droppa ½ tsk olja över varje portion.
Publicerat den
18 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar