Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa med rostad palsternacka, pistaschnötter och kallrökt laxröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Krämig och len soppa. Pistaschnötter och kallrökt lax känns festligt och lyxigt. 620 kcal/portion Halvera receptet och servera som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala palsternackorna och skär hälften i tunna skivor och hälften i stavar, 1-2 cm tjocka. Skala och skär potatis och lök i tunna skivor, gärna på mandolin. Fräs löken mjuk i ½ msk olja i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt palsternacks- och potatisskivor, 13 dl vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock i ca 10 minuter.
  2. Stek palsternacksstavarna runt om i ½ msk olja tills de är mjuka och har fått fin färg, ca 6 minuter. Rör i hälften av kvargen i soppan och mixa slätt med mixerstav. Krydda med 1½ msk vinäger, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Finhacka laxen och blanda med resterande kvarg och 1 krm salt. Grovhacka nötterna.
  4. Häll upp soppan i portionsskålar. Fördela den rostade palsternackan och hackade nötter i skålarna. Servera soppan med brödskivor och laxröra. Droppa ½ tsk olja över varje portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.