Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppa på persiljerot och potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna goda soppa tillagas på samma sätt som vichyssoise, fransk potatis- och purjolökssoppa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka löken och fräs försiktigt i olja. Skölj och skala persiljerot och potatis, skär i kvartar och fräs samman med löken.
  2. Tillsätt buljong, koka tills grönsakerna är mjuka. Passera eller mixa soppan till slät konsistens. Smaka av med salt, peppar, socker och citron så att blir en fin balans mellan sälta och syra. Det ska vara så lite socker att det inte smakar sött men fördjupar smaken. Strö över persiljan.
  3. Rör till sist i crème fraische eller lättvispad grädde. Servera med nybakat bröd eller krutonger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.