Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppnazistens crab bisque

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

"Soppnazisten" är en (ö)känd snabbmatskrögare i New York. Han var med i ett par avsnitt av 'Seinfeld', t.o.m. Folk står timtals i kö för att (eventuellt) få köpa en skål av hans, erkänt delikata, soppor. Men om han av nån anledning inte gillar dig (t.ex. om du börjar ställa frågor) blir det inget och du får gå tomhänt därifrån. Serverar du soppan som förrätt får du ut c:a 12 portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck krabbenen och ta ut köttet. Spara hälften av skalen.
  2. Lägg krabbskalen i en stor gryta och häll på vattnet och låt koka upp på hög värme. Tillsätt löken, den hackade sellerin och vitlöken och låt koka upp. När det kokar sätter du ner värmen och låter det hela sjuda i en timme. Rör om då och då. När de vita delarna av skalen börjar bli transparenta är det dags att sila upp fonden i en stor skål. Kasta skalen och grönsakerna, de har gjort sitt.
  3. Mät upp 3 liter av fonden i en stor gryta. Har du inte tillräckligt med fond så späd med vatten så att det blir 3 liter.
  4. Tillsätt potatistärningarna och låt koka upp. Tillsätt sedan hälften av krabbköttet och resten av ingredienserna och låt koka upp igen. Sätt ner värmen och låt sjuda i 2 timmar till simmig konsistens. Tillsätt resterande krabbkött och låt sjuda ytterligare en timme tills soppan är rätt så tjock.
  5. Servera med brytbröd och stentuff attityd. ;)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.