Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppnazistens mexican chicken chili

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

"Soppnazisten" är en (ö)känd snabbmatskrögare i New York. Han var med i ett par avsnitt av 'Seinfeld', t.o.m. Folk står timtals i kö för att (eventuellt) få köpa en skål av hans, erkänt delikata, soppor. Men om han av nån anledning, inte gillar dig (t.ex. om du börjar ställa frågor) blir det inget och du får gå tomhänt därifrån. Med mindre portioner blir det en underbar förrätt av den här soppan. Då kan du beräkna 8-10 portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sautera kycklingbrösten i oljan i en lagom stor sauteuse (själv hade jag nog valt en gjutjärnsgryta) på medelvärme tills den är klar (c:a 7-10 minuter per sida beroende på tjocklek) och låt svalna. Spara sauteusen odiskad (du behöver ha det "göttaste" i botten kvar).
  2. Riv ner kycklingen för hand i lagom "munsbitar"och lägg tillbaka dem i sauteusen och tillsätt övriga ingredienser.
  3. Låt koka upp och sätt sedan ner värmen så att det bara puttrar lite grand och låt puttra 3-4 timmar så att vätskemängden reduceras väsentligt. Rör om då-och-då. Det gör inget om kycklingbitarna går mer sönder.
  4. Blir soppan för tjock så späd med vatten.
  5. Rör ihop den finhackade persiljan med crème fraichen (och ev. den rivna osten) och servera vid sidan av.
  6. * sauteuse - kastrull med sluttande sidor speciellt för sautering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • thoorbear 1 februari 2010

    Hittade också dettaq recept och försökte lägga in det här på matklubben, men du hann före mig. Otroligt god soppa är det, i alla fall! Fast jag tog mindre vatten än originalreceptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.