Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sotad älgfilé med picklade rotfrukter och senapsvinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken på längden och rosta i ugnen tills den är helt svart. Ta ut låt svalna och mixa i en kaffekvarn. Salta och rulla köttet i purjolöksaskan. Lägg på dubbel plastfilm och rulla till en smällkaramell. Lägg i frysen.
  2. 2. Sätt ugnen på 100°. Dela tomaterna på hälften. Stryk på lite olivolja och kryddor. Baka i ugn ca 1 timme.
  3. 3. Koka upp ättika, socker och vatten. Ställ åt sidan. Blanchera rotfrukterna i lättsaltat vatten. Lägg dem sedan i ättikslagen ett par timmar. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten, lättast är i en glasburk med skruvlock. Skaka vinägretten innan servering.
  4. 4. Skär älgen i tunna skivor, halvtinad. Lägg upp på tallrik. Servera med rotfrukter, tomat, skottsallad, gräddfil och vinägrett.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.