1. Sätt ugnen på 225°. Skär purjolöken på längden och rosta i ugnen tills den är helt svart. Ta ut låt svalna och mixa i en kaffekvarn. Salta och rulla köttet i purjolöksaskan. Lägg på dubbel plastfilm och rulla till en smällkaramell. Lägg i frysen.
2. Sätt ugnen på 100°. Dela tomaterna på hälften. Stryk på lite olivolja och kryddor. Baka i ugn ca 1 timme.
3. Koka upp ättika, socker och vatten. Ställ åt sidan. Blanchera rotfrukterna i lättsaltat vatten. Lägg dem sedan i ättikslagen ett par timmar. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten, lättast är i en glasburk med skruvlock. Skaka vinägretten innan servering.
4. Skär älgen i tunna skivor, halvtinad. Lägg upp på tallrik. Servera med rotfrukter, tomat, skottsallad, gräddfil och vinägrett.