Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sotig strömming på grillen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Åh, så gott att steka strömming utomhus! Servera de goda hårdstekta, svartstekta firrarna med ett gott persiljesmör och nykokt färskpotatis till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa strömmingarna men låt huvudet och ryggbenet sitta kvar. Skölj dem.
  2. Varva strömming och salt i en bunke. Ställ kallt ett par timmar.
  3. Pensla ett halster med olja, lägg i fisken och grill dem 3-4 min på var sida.
  4. Varva de klara strömmingarna rikligt med dill.
  5. Servera med skalpotatis och persiljesmör eller dillsmör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.