Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fylld gratinerad spättafilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Gästerna kommer att älska denna spättafilé som är fylld med champinjoner och broccoli. Servera gärna kokt eller pressad potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör fyllningen. Hacka champinjoner och broccoli mycket fint. Hacka lök och svamp fint och fräs i matfett tills vätskan kokar bort och tillsätt därefter broccolin
  2. Låt broccolin fräsa med i någon minut och tillsätt grädden. Koka ihop till en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  3. Smörj en ugnsfast form. Lägg fräset på ena halvan filén och vik över. Placera filén i formen, häll på vin och lägg ett smörat bakplåtspapper över. Baka fisken i 20 minuter i 200 grader.
  4. Häll vätskan från formen i en kastrull. Tillsätt fiskbuljong och grädde och koka ca 5 minuter. Red eventuellt av med lite maizenamjöl utrört i vatten Smaka av med citronsaft, kajennpeppar och salt.
  5. Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulor och ost i såsen.
  6. Lägg fisken på ett ugnsfast fat, häll såsen över och gratinera tills såsen får fin färg i 5 minuter i 250 graders övervärme.
  7. Garnera med havskräftor, sparris, tomater och timjan.
  8. .

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ariel_Leman 6 mars 2016

    Gott,jag hade i mer vitt vin i såsen och serverade med potatismos.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.