- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Gästerna kommer att älska denna spättafilé som är fylld med champinjoner och broccoli. Servera gärna kokt eller pressad potatis till.
Instruktioner
- Gör fyllningen.
Hacka champinjoner och broccoli mycket fint.
Hacka lök och svamp fint och fräs i matfett tills vätskan kokar bort och tillsätt därefter broccolin
- Låt broccolin fräsa med i någon minut och tillsätt grädden.
Koka ihop till en simmig konsistens.
Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
- Smörj en ugnsfast form. Lägg fräset på ena halvan filén och vik över.
Placera filén i formen, häll på vin och lägg ett smörat bakplåtspapper över.
Baka fisken i 20 minuter i 200 grader.
- Häll vätskan från formen i en kastrull.
Tillsätt fiskbuljong och grädde och koka ca 5 minuter.
Red eventuellt av med lite maizenamjöl utrört i vatten
Smaka av med citronsaft, kajennpeppar och salt.
- Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulor och ost i såsen.
- Lägg fisken på ett ugnsfast fat, häll såsen över och gratinera tills såsen får fin färg i 5 minuter i 250 graders övervärme.
- Garnera med havskräftor, sparris, tomater och timjan.
- .
Publicerat den
22 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott,jag hade i mer vitt vin i såsen och serverade med potatismos.