Spätta walewska

Gott och enkelt

Ingredienser

600 g rödspättafiléer
½ msk citronsaft
1½ dl torrt vitt vin
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
1 äggula
Salt
1 krm kajennpeppar

Pommes duchhesse:
12 potatisar
2 msk smör
2 äggulor
1 dl grädde
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar

Garnering:
1 burk kräftstjärtar i lag, ca 200 g
4 stora champinjoner
Ev dill

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1543
Sparat:
38

Gör så här

Skala, dela och koka potatisen. Mosa den med stöt eller elvisp och blanda ner smör, äggulor, grädde, salt och peppar. Spritsa moset på kanten av ett ugnssäkert fat och grilla i 250° till fin färg, ca 10 min.

Lägg fiskfiléerna dubbelvikta i en låg vid panna. Häll över citronsaft, vin och buljong. Sjud dem under lock ca 5 min.

Ta upp filéerna med hålslev och låt rinna av. Lägg dem i mitten av fatet med mos. Stormkoka spadet utan lock tills hälften återstår. Bland smör och mjöl till en smet och klicka ner det i såsen. Späd med grädden. Ta såskastrullen från värmen och vispa ner äggulan. Smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över fisken och gratinera till fin färg i 250° ca 10 min. Häll av spadet från kräftstjärtarna och skär dem raka i kanten. Gör små snitt i champinjonhattarna och stek dem i smör. Garnera fatet med kräftstjärtar, champinjoner och ev dill. Servera walewskan med gröna ärter, citron och sallad.

LIKNANDE RECEPT

Walewska recept
av tina62
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.