Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spättagratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Hittade receptet i Allerstidningen, mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja skala potatisen och koka den. Häll bort vattnet när dem är färdiga och mosa, blanda ner smöret och grädden lite i taget. Moset ska vara rätt fast, salta och peppra.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ner moset i en smord ugnsäker form. Lägg filéerna i botten av formen.
  3. Hacka löken och äggen och fördela tillsammans med räkor och dill över fisken. Krydda lätt med salt och peppar(ev citronpeppar).
  4. Smält smöret i en kastrull och pudra på vetemjölet. Häll i buljonen, grädde och koka upp på svag värme. Späd ev med mer vatten eller mjölk om såsen blir för tjock. Smaka av. Häll såsen över fileerna och ställ i ugnen ca 25 minuter. Servera genast.
  5. Ta lite knäckebröd och smör till. Gott!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.