- Serverar: 4 portioner
- Tid: 55 minuter
Skriv ut
Hittade receptet i Allerstidningen, mycket god!
Instruktioner
- Börja skala potatisen och koka den. Häll bort vattnet när dem är färdiga och mosa, blanda ner smöret och grädden lite i taget. Moset ska vara rätt fast, salta och peppra.
- Sätt ugnen på 200 grader. Klicka ner moset i en smord ugnsäker form. Lägg filéerna i botten av formen.
- Hacka löken och äggen och fördela tillsammans med räkor och dill över fisken. Krydda lätt med salt och peppar(ev citronpeppar).
- Smält smöret i en kastrull och pudra på vetemjölet. Häll i buljonen, grädde och koka upp på svag värme. Späd ev med mer vatten eller mjölk om såsen blir för tjock. Smaka av.
Häll såsen över fileerna och ställ i ugnen ca 25 minuter. Servera genast.
- Ta lite knäckebröd och smör till. Gott!!
Publicerat den
22 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar