Spättarullader med rökt lax

Det här är en verklig fest för fiskälskare - du virar in tunna laxskivor i milda spättafiléer och låter rulladerna försiktigt koka i vitt vin i ugnen.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: lax

Ingredienser

1 gul lök
100 g färska champinjoner
En halv citron
8 rödspättafiléer
Salt
Peppar
2 msk hackad dill
4 tunna skivor färskrökt lax
1,5 msk smör eller margarin
0,5 dl vitt vin
1,5 msk maizenamjöl
2 msk crème fraiche

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
5408
Sparat:
40

Gör så här

Skala och hacka löken. Rensa och hacka champinjonerna. Pressa lite citron över spättafiléerna, salta och peppra och strö 1 msk av dillen över filéerna.

Dela laxskivorna, lägg en halv laxskiva på varje filé och rulla ihop. Fräs lök och champinjoner i matfett ca 5 minuter och fördela blandningen på ett ugnssäkert fat.

Placera fiskrulladerna på fatet, häll över vin och täck med aluminiumfolie. Koka sedan i ugnen i 200 grader, ca 20 minuter.

Häll av spadet i en kastrull, rör ut maizenamjölet i lite vatten och red av spadet. Låt såsen koka på svag värme under omrörning. Tillsätt crème fraiche, koka upp och häll såsen över fisken. Garnera med resten av dillen.

Servera med kokt potatis.

LIKNANDE RECEPT

Spättarullader recept
över 2 månader
över 2 månader
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.