Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spagetti med laxsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En mycket god, snabblagad maträtt där fänkålen sätter piff på pastan.

Ingredienser

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisning. Skär tomater i tunna skivor och en citron i klyftor. Dela fänkål på längden, skär bort ev. bruna fläckar och en bit av mittstocken. Strimla resten av fänkålen. Skiva champinjonerna. Skölj och strimla purjolök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs fänkålen på medelvärme i 3 minuter. Tillsätt champinjonerna och purjon och fräs i ytterligare 3 minuter. Krydda med salt och vitpeppar. Tillsätt saften från en halv citron, vispgrädde och ½ dl vatten i pannan. Rör om och låt puttra i 2 minuter. Strimla kallrökt lax och rör försiktigt ner den i pannan. Låt laxen puttra med i 1 minut. Servera pastan med laxsåsen, tomatskivorna och citronklyftorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.