Lax är alltid i ropet och gott i alla former.
Instruktioner
- Koka pastan i en stor gryta med saltat vatten och 1 msk olivolja. Häll av pastan i ett durkslag när den nästan är klar. Lägg tillbaka detta i grytan och häll över resten av oljan. Rör om och håll den varm.
- Hetta upp grädde och whiskey (konjak) i varsin liten gryta till sjudning. Det får inte börja koka.
- Blanda grädde och whiskey (konjak). Skär laxen i tunna strimlor och rör ner i grädden. Krydda med peppar och cayenne. Blanda i de hackade kryddorna.
- Lägg upp spagettin i en varm serveringsskål och häll på gräddsåsen och blanda noga. Strö den smulade osten över och garnera med koriandern.
Servera omedelbart. Gärna tillsammans en grönsallad och citrondressing .
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar