- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
En självklar favorit som kan varieras. Den här får sjuda i mustig tomatsås!
Instruktioner
- Lägg brödet i en liten skål, slå på mjölken och låt brödet svälla en stund.
- Under tiden lägger du köttfärsen i en stor skål och tillsätter hälften av persiljan, ägget och cayennepepparn.
Krydda med salt och peppar efter smak.
- Krama ur mjölken ur brödet och smula det över köttfärsen.
Blanda allt noga till en slät smet.
- Rulla smeten till små köttbullar och lägg dem på en skärbräda eller bricka.
Låt dem vila i kylskåpet i 30 minuter.
- Hetta upp olivoljan i en stor, tjockbottnad stekpanna. Stek köttbullarna i omgångar och vänd dem tills de är brynta runtom.
- Lägg tillbaka alla köttbullarna i stekpannan, tillsätt passerade tomater, krossade tomater, grönsaksbuljong och socker, och smaka sedan av såsen med salt och peppar.
- Koka upp såsen, sänk sedan värmen och låt det hela sjuda under locka i 25-30 minuter eller tills såsen har tjocknat och köttbullarna är möra och genomkokta.
- Koka under tiden spagettin enligt anvisningarna på paketet. Lägg upp pastan i en varm serveringsskål och slå över köttbullarna och såsen och garnera med resten av persiljan och servera genast.
Publicerat den
15 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar