Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spagetti och köttbullar

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En självklar favorit som kan varieras. Den här får sjuda i mustig tomatsås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg brödet i en liten skål, slå på mjölken och låt brödet svälla en stund.
  2. Under tiden lägger du köttfärsen i en stor skål och tillsätter hälften av persiljan, ägget och cayennepepparn. Krydda med salt och peppar efter smak.
  3. Krama ur mjölken ur brödet och smula det över köttfärsen. Blanda allt noga till en slät smet.
  4. Rulla smeten till små köttbullar och lägg dem på en skärbräda eller bricka. Låt dem vila i kylskåpet i 30 minuter.
  5. Hetta upp olivoljan i en stor, tjockbottnad stekpanna. Stek köttbullarna i omgångar och vänd dem tills de är brynta runtom.
  6. Lägg tillbaka alla köttbullarna i stekpannan, tillsätt passerade tomater, krossade tomater, grönsaksbuljong och socker, och smaka sedan av såsen med salt och peppar.
  7. Koka upp såsen, sänk sedan värmen och låt det hela sjuda under locka i 25-30 minuter eller tills såsen har tjocknat och köttbullarna är möra och genomkokta.
  8. Koka under tiden spagettin enligt anvisningarna på paketet. Lägg upp pastan i en varm serveringsskål och slå över köttbullarna och såsen och garnera med resten av persiljan och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.