- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Älskar denna rätt och har gjort den många gånger. Dessutom mager då spagettipumpan är en grönsak.
Instruktioner
- Dela och kärna ur pumpan och kok den i ca 20 minuter i lättsaltat vatten, tills den blir mjuk som potatis ungefär.
- Gör under tiden köttfärssåsen:
Hacka löken. Skiva och hacka paprikan små bitar.
- Lägg en klick smör i en stekkgryta.
Smula ner köttfärsen och bryn köttet, champinjonerna och löken.
Späd med grädden och häll i tomatketchupen.
- Krydda med salt, peppar och några droppar hot chillisås. Låt köttfärssåsen puttra cirka 20 minuter och späd med vatten om det behövs.
- Smaka till och krydda mer om det behövs.
- När spagettin och köttfärssåsen är färdig: Riv ut - spagettin - med en gaffel och krydda med lite salt och peppar och lägg det på tallrikarna.
- Servera den heta köttfärsåsen till spagettipumpan och toppa med lite gratängost på den varma köttfärssåsen.
- Bjud en god grönsallad till.
Ett gott vin smakar utmärkt att dricka till.
Smaklig spis!
- Till ombyte:
Man kan även servera köttfärssåsen direkt i det urgröpta kärnhålet i pumpan.
Fyll hålet med köttfärsåsen och lägg på osten. Sätt in pumphalvorna i 225 graders ugn i cirka 5-10 minuter så osten får smälta. Smaklig spis!
Publicerat den
20 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar