Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spagettipumpa med köttfärssås á la Monika

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Älskar denna rätt och har gjort den många gånger. Dessutom mager då spagettipumpan är en grönsak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela och kärna ur pumpan och kok den i ca 20 minuter i lättsaltat vatten, tills den blir mjuk som potatis ungefär.
  2. Gör under tiden köttfärssåsen: Hacka löken. Skiva och hacka paprikan små bitar.
  3. Lägg en klick smör i en stekkgryta. Smula ner köttfärsen och bryn köttet, champinjonerna och löken. Späd med grädden och häll i tomatketchupen.
  4. Krydda med salt, peppar och några droppar hot chillisås. Låt köttfärssåsen puttra cirka 20 minuter och späd med vatten om det behövs.
  5. Smaka till och krydda mer om det behövs.
  6. När spagettin och köttfärssåsen är färdig: Riv ut - spagettin - med en gaffel och krydda med lite salt och peppar och lägg det på tallrikarna.
  7. Servera den heta köttfärsåsen till spagettipumpan och toppa med lite gratängost på den varma köttfärssåsen.
  8. Bjud en god grönsallad till. Ett gott vin smakar utmärkt att dricka till. Smaklig spis!
  9. Till ombyte: Man kan även servera köttfärssåsen direkt i det urgröpta kärnhålet i pumpan. Fyll hålet med köttfärsåsen och lägg på osten. Sätt in pumphalvorna i 225 graders ugn i cirka 5-10 minuter så osten får smälta. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.