Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti linsbolognese

 
Skriv ut

En vegetarisk rätt. Den här bolognesen går att variera i oändlighet. Man kan tex. använda sojakött istället för linser eller en burk grytgrönsaker istället för burken med tomater, paprikan och morötterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll linserna i en kastrull med vattnet och låt koka i 10 minuter. Låt dem rinna av. Hacka under tiden löken fint. Fräs den i olja i en panna tillsammans med den pressade vitlöksklyftan.
  3. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Låt fräsa med löken. Kärna ur och skär paprikan i små bitar. Rör ner i pannan.
  4. Tillsätt de färdigkokta avrunna linserna. När grönsakerna och linserna fräst några minuter tillsätter du tomatkrosset, buuljongtärningen, chilisåsen och kryddorna. Låt allt bli varmt.
  5. Servera linsbolognesen med nykokt spaghetti.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.