En klassisk pastarätt! Den här såsen ska sjuda i 1 ½ timme, så börja matlagningen i god tid!
Instruktioner
- Tärna gul lök, morot och selleri.
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna eller stekgryta. Tillsätt pressad vitlök, lök, morot och selleri. Fräs under omrörning i ca 5 minuter på svag värme tills allt mjuknar och fått en aning färg.
Öka värmen, tillsätt köttfärsen och bryn väl under omrörning.
- Smula sönder färsen med en trägaffel under stekningen. Tillsätt buljong, vin, tomater, socker och persilja.
Ge det hela ett uppkok och sänk sedan värmen och låt sjuda i 1 ½ timme, rör om då och då.
Smaka av.
- Mot slutet av såsens kokningstid kokar du pastan i kokande vatten tills den är al dente.
Låt pastan rinna av och fördela i förvärmda djupa tallrikar.
Servera såsen ovanpå den heta pastan.
Toppa med nyriven parmesanost.
Publicerat den
7 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar