Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti Bolognese

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En klassisk pastarätt! Den här såsen ska sjuda i 1 ½ timme, så börja matlagningen i god tid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tärna gul lök, morot och selleri. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna eller stekgryta. Tillsätt pressad vitlök, lök, morot och selleri. Fräs under omrörning i ca 5 minuter på svag värme tills allt mjuknar och fått en aning färg. Öka värmen, tillsätt köttfärsen och bryn väl under omrörning.
  2. Smula sönder färsen med en trägaffel under stekningen. Tillsätt buljong, vin, tomater, socker och persilja. Ge det hela ett uppkok och sänk sedan värmen och låt sjuda i 1 ½ timme, rör om då och då. Smaka av.
  3. Mot slutet av såsens kokningstid kokar du pastan i kokande vatten tills den är al dente. Låt pastan rinna av och fördela i förvärmda djupa tallrikar. Servera såsen ovanpå den heta pastan. Toppa med nyriven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.