Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti Papalina - Spaghetti med skinka, ärtor och grädde

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

– Den här rätten har sitt ursprung i Vatikanstaten och har fått sitt namn från påvens lilla mössa som på italienska heter Papalina. Det är en klassisk romersk rätt som passar perfekt till hela familjen, och den brukar vara särskilt omtyckt bland barn. Pastasåsen serveras med klassisk Spaghetti som fångar upp den krämiga såsen perfekt, säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stekpanna. Tärna skinkan i 1x3 cm stora bitar, lägg ner den i stekpannan och stek cirka 2 minuter. Lägg ner ärtor och rör runt, stek ytterligare 1 minut och häll sedan på vispgrädde. Låt koka upp. Krydda med nymalen svartpeppar och salt. Låt såsen sjuda på medelvärme i cirka 5 minuter. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men häll av pastan cirka 1 ½ minut innan den är klar.
  2. Spara cirka 1 dl pastavatten som du tillsätter i såsen för att låta stärkelsen ge såsen en fin krämighet. Vänd ner pastan och låt pastan tillagas klart i såsen, cirka 1 minut. Tillsätt riven parmesan men spara lite till garnering. Smaka av och salta vid behov. Tips: Garnera med krossade valnötter och halverade körsbärstomater om du vill göra rätten lite festligare!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.