Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghettikakor med ost och tomatsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Superenkel rätt när du fått kokt spaghetti över. Den är dessutom läcker att bjuda på. Servera rätten som den är, helt vegetarisk eller servera som tillbehör tex till kött eller kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna till tomatsalsan. Skär tomatköttet i små tärningar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka paprika och chili. Finhacka oliverna.
  2. Blanda alltsammans med tomaterna och tillsätt pressad vitlök, socker och salt och låt salsan stå svalt fram till servering.
  3. Blanda pastan med ägg, riven parmesan och riven ost. Blanda ner hackad timjan och salt.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på strax över medelvärme. Stek en eller två spaghettikakor åt gången. Gör dem platta och se till att få med både ägg och ost i varje omgång. Stek ca 1 minut på varje sida så att de får färg.
  5. Servera kakorna nystekta tillsammans med tomatsalsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.