Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk grillbiff

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Jamies tips! En klich uppfriskande crème fraiche är jättegott till, men man kan också severa köttet bara som det är. Andra förslag är att lägga biffarna i pitabröd tillsammans med lite sallad eller äta dem

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt en grillpanna på hög värme och låt den bli glödhet. Dela paprika och chilifrukter mitt itu, kärna ur dem och dela därefter paprikahalvorna ytterligare en gång.
  2. Krydda biffarna mycket väl med salt, peppar och paprikapulver. Ringla rejält med olivolja över och gnid in biffarna runtom - se till att de är ordentligt täckta av kryddor.
  3. Lägg biffar och chili i den heta pannan. Skär bort och släng ena änden av vitlöksklyftan. Köttet bör ta 5-8 minuter att tillaga, beroende på hur du vill ha det. Vänd biffarna en gång i minuten, gnid in stekytan med vitlök och tryck ner köttet i pannan. Glöm inte att vända på paprikan och chilin.
  4. Ta upp biffarna och låt dem vila på ett fat i 5 minuter. Stek paprika och chili ytterligare 2 minuter eller tills de börjar bli lite svartbrända. Lägg dem sedan på ett annat fat och ringla extra jungfruolja över. Dela citronen mitt itu och pressa saften från den ena halvan över biffarna.
  5. Du kan antingen servera biffarna hela eller skära dem i remsor. Lägg hur som helst paprikan och chilin ovanpå. Ringla över den otroligt goda köttsaften, strö en nypa paprikapulver ovanpå och avsluta med lite extra jungfruolja och saften från den andra citronhalvan. Servera med en klick crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.