Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk paella

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna underbara blandning av fisk, kyckling och grönsaker är tillagad i en stor gjutjärnsgryta. Det är bara att ta för sig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingbrösten i 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka tomaterna. Ansa och strimla paprikan. Skala och pressa vitlöksklyftan. Skiva bläckfisken. Skrubba musslorna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp oljan i en keramik- eller gjutjärnsgryta på medelvärme. Tillsätt kyckling och lök och bryn i 5 minuter, rör om då och då. Tillsätt tomater och bryn ytterligare 2 minuter.
  3. Tillsätt paprika, vitlök, bläckfisk, saffran, ris och buljong. Rör om väl. Täck med lock och låt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Blanda ner ärterna. Lägg på räkorna och tryck försiktigt ner dem i riset. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Ånga musslorna över kokande vatten tills de öppnar sig. Kasta bort de musslor som fortfarande är stängda. Lägg musslorna på toppen av paellan och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.