- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Potatisgratäng med lite hetta.
Instruktioner
- Koka potatistärningarna i en kastrull i 10 minuter, eller tills de har mjuknat. Låt dem rinna av och ställ åt sidan.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna, lägg i lök och vitlök och stek försiktigt tills löken mjuknat.
- Blanda i tomaterna och koka på låg värme i ca 10 minuter, tills blandiningen reducerats en smula. Rör om då och då under tiden.
- Blanda potatis i kastrullen med chorizo, paprika, paprikapulver, chilipulver och oliver. Krydda efter smak med salt och vitpeppar. Koka under konstant omrörning i 5 minuter. Lyft över i en låg ugnsfast form.
- Gör 6 små hålor överst i blandningen med baksidan av en sked och knäck försiktigt ner ett ägg i var och en av dem. Salta och peppra lite på äggen.
- Grädda i ugn på 220 grader i 5-6 minuter, eller tills äggen är precis kokta och har stelnat.
- Strö över hackad persilja och servera med knaprigt bröd
Publicerat den
24 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar