Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk potatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Potatisgratäng med lite hetta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatistärningarna i en kastrull i 10 minuter, eller tills de har mjuknat. Låt dem rinna av och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna, lägg i lök och vitlök och stek försiktigt tills löken mjuknat.
  3. Blanda i tomaterna och koka på låg värme i ca 10 minuter, tills blandiningen reducerats en smula. Rör om då och då under tiden.
  4. Blanda potatis i kastrullen med chorizo, paprika, paprikapulver, chilipulver och oliver. Krydda efter smak med salt och vitpeppar. Koka under konstant omrörning i 5 minuter. Lyft över i en låg ugnsfast form.
  5. Gör 6 små hålor överst i blandningen med baksidan av en sked och knäck försiktigt ner ett ägg i var och en av dem. Salta och peppra lite på äggen.
  6. Grädda i ugn på 220 grader i 5-6 minuter, eller tills äggen är precis kokta och har stelnat.
  7. Strö över hackad persilja och servera med knaprigt bröd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.