Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk potatisomelett

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den traditionella huvudrätten med potatis och lök, som är känd under namnet "tortilla" i Spanien, här i en magrare variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen och lägg ner den i en kastrull. Häll på så mycket kokande vatten så att det nätt och jämnt täcker potatisen och förkoka den i 10 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Skala och skär potatisen i 3 mm tjocka skivor.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme tills den är het men inte rykande. Lägg potatisskivorna i lager och droppa över lite olivolja. Sänk värmen och stek potatisen i 5 minuter. Vänd den då och då. Om den fastnar så ta lite mer olivolja. Hacka löken fint, rör ner den bland potatisen och stek tills potatisen är färdig, ca 10 minuter.
  3. Vispa äggen i en skål till en jämn och porös smet. Häll av ansjovisspadet och hacka ansjovisen. Tillsätt ansjovis, persilja och potatis- och lökblandning i äggsmeten. Rör om försiktigt tills allt har blandats väl. Smaka av med lite salt och vitpeppar.
  4. Torka ur stekpannan med hushållspapper. Gnid in ytan med olivolja. Värm stekpannan till knapp medelvärme. Häll äggblandningen i pannan och jämna till ytan. Stek tills stekytan är fast och gyllenbrun ca 3-5 minuter.
  5. Lägg en stor flat tallrik eller ett lock över och vänd omeletten. Låt den långsamt glida ner i stekpannan och stek den på andra sidan, 3-5 minuter. Låt den glida över på ett serveringsfat. Skär omeletten i tårtbitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.