Den traditionella huvudrätten med potatis och lök, som är känd under namnet "tortilla" i Spanien, här i en magrare variant.
Instruktioner
- Skrubba potatisen och lägg ner den i en kastrull. Häll på så mycket kokande vatten så att det nätt och jämnt täcker potatisen och förkoka den i 10 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Skala och skär potatisen i 3 mm tjocka skivor.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme tills den är het men inte rykande. Lägg potatisskivorna i lager och droppa över lite olivolja. Sänk värmen och stek potatisen i 5 minuter. Vänd den då och då. Om den fastnar så ta lite mer olivolja. Hacka löken fint, rör ner den bland potatisen och stek tills potatisen är färdig, ca 10 minuter.
- Vispa äggen i en skål till en jämn och porös smet. Häll av ansjovisspadet och hacka ansjovisen. Tillsätt ansjovis, persilja och potatis- och lökblandning i äggsmeten. Rör om försiktigt tills allt har blandats väl. Smaka av med lite salt och vitpeppar.
- Torka ur stekpannan med hushållspapper. Gnid in ytan med olivolja. Värm stekpannan till knapp medelvärme. Häll äggblandningen i pannan och jämna till ytan. Stek tills stekytan är fast och gyllenbrun ca 3-5 minuter.
- Lägg en stor flat tallrik eller ett lock över och vänd omeletten. Låt den långsamt glida ner i stekpannan och stek den på andra sidan, 3-5 minuter. Låt den glida över på ett serveringsfat. Skär omeletten i tårtbitar.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar