Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk tortilla med heta vitlöksräkor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spansk afton med heta klassiker. Spansk tortilla eller potatisomelett räcker till 10 personer om den serveras som förrätt i smala snibbar eller på buffébordet. Serveras den som lunchrätt räcker den till 4 personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Finstrimla löken.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna med diametern 21 cm. Stek potatisen på medelstark värme ca 10 min.
  3. Tillsätt lök, salt och peppar och stek ytterligare ca 3 min eller tills löken och potatisen är mjuka.
  4. Vispa upp äggen och häll dem över potatis- och lökblandningen. Rör försiktigt med en gaffel så att smeten rinner ner i blandningen. Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock och stek andra sidan cirka 2 min.
  5. Räkor: Skala räkorna. Ansa och finhacka salladslöken. Dela, kärna ur och ta bort de vita innerväggarna på pepparfrukten. Skala vitlöken. Finhacka pepparfrukt och vitlök.
  6. Stek lök, pepparfrukt och vitlök i olivolja ca 2 min. Rör ner räkor och persilja och låt allt bli hett. Smaka av om det behövs salt. Räkorna ska inte steka med länge, då blir de sega.
  7. Servera tortillan i bitar med räkor och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.