Spansk afton med heta klassiker.
Spansk tortilla eller potatisomelett räcker till 10 personer om den serveras som förrätt i smala snibbar eller på buffébordet.
Serveras den som lunchrätt räcker den till 4 personer.
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i tunna skivor. Finstrimla löken.
- Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna med diametern 21 cm. Stek potatisen på medelstark värme ca 10 min.
- Tillsätt lök, salt och peppar och stek ytterligare ca 3 min eller tills löken och potatisen är mjuka.
- Vispa upp äggen och häll dem över potatis- och lökblandningen. Rör försiktigt med en gaffel så att smeten rinner ner i blandningen.
Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock och stek andra sidan cirka 2 min.
- Räkor:
Skala räkorna. Ansa och finhacka salladslöken.
Dela, kärna ur och ta bort de vita innerväggarna på pepparfrukten. Skala vitlöken. Finhacka pepparfrukt och vitlök.
- Stek lök, pepparfrukt och vitlök i olivolja ca 2 min. Rör ner räkor och persilja och låt allt bli hett. Smaka av om det behövs salt. Räkorna ska inte steka med länge, då blir de sega.
- Servera tortillan i bitar med räkor och sallad.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar