Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spansk tortilla med heta vitlöksräkor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mycket god tortilla som förrätt eller som huvudrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torillan räcker till 10 personer om den serveras som förrätt. Severar man den som lunchrätt/middag så räcker den till 4 personer. Andvänd gärna en fast potatis.
  2. 1. Skala & skär potatisen i tunna skivor. Finstrimla löken. 2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Sten potatisen på medelstark värme ca 10 min. 3. Tillsätt löken, salt & peppar och stek ytterligare ca 3 minuter eller tills löken & potatisen är mjuka. 4. Vispa upp äggen & häll den över potatis- lökblandningen. Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock & stek andra sidan ca 2 min. 5. Räkorna: Skala räkorna. Ansa & finhacka salladslöken. Dela & kärna ur pepparfrukten. Skala vitlöken. Finhacka pepparfrukten & vitlöken. 6. Stek löken, pepparfrukten & vitlöken i olivolja ca 2 min. Rör ner räkorna & persiljan & låt allt bli hett. Smaka av med salt om det behövs. Stek inte räkorna länge, då blir dom sega. 7. Severa torillan i bitar med räkor & sallad.
  3. Smaklig måltid & hoppas det smakar :)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 78maria 22 mars 2010

    3 vitlöksklyftor eller 3 hela vitlökar? Mvh Maria.

  • Maalinlindberg 22 mars 2010

    3 st vitlöks klyftor. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.