Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spanska köttbullar i tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Dessa smakar bäst dagen efter. Kan serveras med aioli och citron. Utmäkt tapasrätt som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg färsen i en skål, och tillsätt citronsaft, lök, vitlök, persilja, muskotnöt, kryddnejlika, ströbröd, ägg, grädde, salt och peppar. Blanda väl och trilla till valnötsstora bollar. Pudra med vetemjöl.
  2. Hetta upp olivoljan i en gryta tills den ryker, lägg i köttbullarna och bryn tills bullarna fått färg runt om. Minska till låg värme. Tillsätt vin, tomater, lök, vitlök, paprika, lagerblad och vatten.
  3. Lägg på lock och låt sjuda i 1 timme. Såsen ska vara ganska tunn, så tillsätt extra vatten vid behov. Serveras varm med spansk omelett och lite bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.