- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Dessa smakar bäst dagen efter. Kan serveras med aioli och citron.
Utmäkt tapasrätt som smälter i munnen.
Instruktioner
- Lägg färsen i en skål, och tillsätt citronsaft, lök, vitlök, persilja, muskotnöt, kryddnejlika, ströbröd, ägg, grädde, salt och peppar.
Blanda väl och trilla till valnötsstora bollar.
Pudra med vetemjöl.
- Hetta upp olivoljan i en gryta tills den ryker, lägg i köttbullarna och bryn tills bullarna fått färg runt om.
Minska till låg värme.
Tillsätt vin, tomater, lök, vitlök, paprika, lagerblad och vatten.
- Lägg på lock och låt sjuda i 1 timme.
Såsen ska vara ganska tunn, så tillsätt extra vatten vid behov.
Serveras varm med spansk omelett och lite bröd.
Publicerat den
28 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar