Gott spanskt matbröd
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Jag tänkte prova att baka brödet imorgon och undrar om du har räknat med färska eller torkade örter?
Nu har jag satt igång en deg! Valde att tolka receptet som färska kryddor, men då jag inte hade några hemma omvandlade jag det till torkade enligt 1färsk = 1/3 torkad. Satte även i en vitlöksklyfta då jag blev så sugen på det... Jag blev dock tvungen att ta ca 2,5dl extra degvätska för att få en fin deg. Det kan bero på att jag bytte ut 100g vete mot 100g råg pga att jag hade vetesurdeg, pga de torkade kryddorna eller så är degen väldigt kompakt i receptet? Jag återkommer med kommentar då jag smakat brödet.
Naturellt saknade jag lite salt i brödet, men med lite smör och krutrök blev det suveränt! Olivolja och flingsalt torde vara en suverän kombination det med. Det här kommer nog att bakas fler gånger i någon variant!