Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turrón (Spanskt julgodis)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30-50 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Ända gången på året då spanjorerna vräker i sig godis, speciellt då denna spanska nougat.

Ingredienser

Instruktioner

Skålla och skala mandlarna, rosta dem sedan i ugn i 250 grader i ca 10-15 min. Mixa dom. Värm socker och honung i en kastrull på svag värme. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt de vispade äggvitorna i socker-och honungsblandningen på spisen. Rör utan uppehåll i ca 10 minuter eller tills den fått en fin brun färg (karamelliserats). Tag bort blandningen från spisen, tillsätt den malda mandeln och rör om ordentligt. Bred ut blandningen i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, efter drygt 2 timmar är turrónen färdig. Skär i bitar och förvara dom i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Champinjontomat 12 december 2015

    Ska man förvara den i kylskåp eller rumstemp. sedan man hällt upp den i formen? Champinjontomat

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.