Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paëlla

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna som man lagar denna rätt i. Rätten kommer från Valencia från början, men man äter den i hela Spanien.

Ingredienser

Instruktioner

Stek kycklingen runt om i en större gryta eller panna. Stek baconbitar och korvarna och lägg dem tillsammans med kycklingen. Häll på mer olivolja om det behövs och lägg i den hackade löken och vitlöken i grytan, sänk värmen och slå i riset som skall fräsa en stund. Lägg sedan i tomaterna, saffran, buljongtärningar och kryddor och späd hela tiden med vattnet. Grytan skall hela tiden vara simmig. Stek under tiden de hela räkorna med skal i en annan panna, pressa gärna över lite vitlök, det doftar så gott. Värm upp musslorna i sitt eget spad i en annan gryta. När grytan med riset har kokat i ca 15 minuter är det dags att lägga tillbaka kycklingen, baconet och korvarna och låta dessa koka med och dela med sig av sin smak. Låt allt småputtra ca 10-15 minuter. Servera i en vid gryta och garnerna med räkor, musslor, havskräftor, oliver och citronklyftor. Servera med vitt bröd och ett riktigt tungt spanskt vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.