Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilifrästa räkor med aioli och spansk skrynkelpotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengott spanskt recept. Mycket bra som bufférätt m.m. Bjud gärna ett gott olivbröd till samt smör och ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spansk skrynkelpotatis: Skrubba potatisarna rena från jord, under rinnande kallt vatten. Lägg potatisarna i en gryta. Häll över kokande vatten och tillsätt saltet och citronklyftan. Sjud potatisen mjuk under lock, cirka 15 minuter. Häll av vattnet. Skaka grytan över värmen till potatisarna är torra och saltet tränger fram, cirka 2 minuter.
  2. Chilifrästa räkor: Skala räkorna. Finhacka chilin med kärnorna. Blanda oljan med chilihack, salt och peppar i en skål. Lägg i räkorna och rör om. Stek räkorna hastigt på båda sidor i en het panna.
  3. Aioli: Häll hela ägget i en mixer. Tillsätt vitlöksklyftorna och senapen. Kör tills vitlöken är helt mosad. Tillsätt oljan i en tunn stråle med maskinen igång tills såsen är tjock och väl blandad. Smaksätt med citronsaft och salt.
  4. Servera aiolin till räkorna. Bjud gärna lite Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • thoorbear 7 april 2011

    Blev mycket intresserad av din "spanska skrynkelpotatis" i detta recept. Jag är ständigt på jakt efter nya sätt att tillaga potatis och detta var en variant jag aldrig provat förut. Hur blir smaken? Som "vanlig" kokt potatis? Lite saltare, kanske? Eller?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.