Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spanskt lantbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Gott att riva av bitar och doppa i olika goda såser på tapasbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, olja och jäst tills jästen lösts.
  2. Blanda i de torra ingredienserna.
  3. Arbeta kraftigt i maskin i ca 6 min eller för hand i 12 min. Täck med plast och jäs i 15 min.
  4. Forma degen till 1 stort bröd eller 2 små. Jäs bröden under bakduk i ca 45 min.
  5. Sätt ugnen på 240 grader och sätt i en långpanna med vatten längst ner i ugnen.
  6. Skär rutmönster på brödet och sätt sen in det i mitten på ugnen. Ställ om ugnen till 200 grader. Baka i 45 minuter. Låt långpannan med vatten hela tiden vara inne i ugnen.
  7. Ta ut brödet och låt det svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.