- Serverar: 1 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Gott att riva av bitar och doppa i olika goda såser på tapasbordet.
Instruktioner
- Blanda vatten, olja och jäst tills jästen lösts.
- Blanda i de torra ingredienserna.
- Arbeta kraftigt i maskin i ca 6 min eller för hand i 12 min.
Täck med plast och jäs i 15 min.
- Forma degen till 1 stort bröd eller 2 små.
Jäs bröden under bakduk i ca 45 min.
- Sätt ugnen på 240 grader och sätt i en långpanna med vatten längst ner i ugnen.
- Skär rutmönster på brödet och sätt sen in det i mitten på ugnen.
Ställ om ugnen till 200 grader.
Baka i 45 minuter.
Låt långpannan med vatten hela tiden vara inne i ugnen.
- Ta ut brödet och låt det svalna.
Publicerat den
28 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar