Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spanskt saffransris (Arroz azafrán)

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En smak- och färgrik risrätt som passar utomordentligt väl till grillad fisk och kyckling, men även till fläskfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm 2 msk smör i en kastrull och sautera löken tills den blir mjuk. Blanda i saffran, ris, en nypa salt samt buljong (har ni ingen egen hemgjord buljong går det bra att ersätta med 2 kycklingbuljongtärningar upplösta i 8 dl hett vatten).
  2. Låt alltsammans koka upp. Sänk värmen till "ettan" och koka under lock i 20 minuter (det går även bra att stänga värmen efter ca 5 minuter och bara låta kastrullen stå kvar på eftervärme).
  3. Strax före serveringen: tillsätt tomatpurén och resten av smöret. Blanda väl.
  4. Garnera med en kvist persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.