Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparris- och parmesanpaj

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Smakrik paj med vårens första sparris. Perfekt buffémat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa smör och mjöl till en smulig massa i matberedare. Tillsätt vatten och mixa snabbt ihop till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt vila ca 20 minuter i kylen.
  3. Tryck ut degen i en långpanna ca 30x40 cm. Låt den gå upp lite över kanten. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, 1½ tsk salt och 2 krm peppar. Skär bort den nedre torra delen av sparrisen. Skär varje sparris i 3-4 cm långa bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av, spola i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Fördela osten i pajskalet. Strö ut sparrisen och häll i äggblandningen över. Grädda ca 30 minuter mitt i ugnen. Låt pajen svalna. Skär den i rutor, ca 5x5 cm.
  6. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.