Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparris med minischnitzlar och nötvinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Frasiga små schnitzlar passar fint med mjäll vit sparris, salviahasselbackare och en härlig nötvinägrett. Paradrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i hasselbacksmönster - tunna skivor som håller ihop botten. Pensla med 4 msk olivolja, salta och peppra. Lägg på en bakpappersklädd plåt med snittsidan upp. Lägg ett salviablad i mitten på varje potatis. Tillaga i ugnen i ca 50 minuter tills de blivit gyllene och mjuka.
  3. Rosta under tiden nötterna i en stekpanna utan olja. Ställ åt sidan och låt svalna. Hacka de återstående salviabladen. Vispa ägget i en djuptallrik. Häll upp ströbröd och mjöl på två separata tallrikar. Skär fläskkotletterna i halvor. Krydda köttet med salt och peppar och panera: doppa köttet först i mjöl, skaka av överflödigt mjöl, doppa köttet sedan i ägg och sist i ströbröd. Ställ åt sidan.
  4. Skala sparrisen och skär bort ändarna. När det är 20 minuter kvar för potatisen, koka upp en stor kastrull med saltat vatten och lägg i sparrisen. Koka i ungefär 10-12 minuter tills sparrisen är mjuk men ändå har kvar ett tuggmotstånd.
  5. Hetta upp frityrolja i en stor kastrull till 160 grader, kolla med en brödbit att den är tillräckligt het. Fritera köttet på varje sida i ca 3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Fräs den hackade rödlöken och hackade salvian i 1 msk olivolja i en stekpanna. Tillsätt nötter, citronsaft, honung och 5 msk olivolja samt valnötsolja. Krydda med salt och peppar.
  7. Låt sparrisen rinna av och lägg upp på tallrikar. Ringla över vinägretten och lägg på potatis och schnitzel. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.