Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparris som förrätt

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Sparris hör våren till och det är ju så gott!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort den nedre delen på sparrisarna. Föväll den vita sparrisen i lättsaltat vatten i ca. 15-20 minuter. Lägg i den gröna när det återstår ca 5 min av tiden för den vita. Prova med sticka!
  2. Skala räkorna och tillred såsen. Smaka av med citron.
  3. Tag upp den nyförvällda sparrisen försiktigt och lägg på tallrikar. Strö räkorna över och häll över den varma såsen. Garnera med salladen och dill.
  4. Ät och njut!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Kosso 23 april 2010

    Måste inte den vita sparrisen skalas?

  • cattis08 23 april 2010

    Jo om man vill. Men den blir inte lika besk i smaken som den gröna om man låter bli. Allt beror på hur färsk sparrisen är och hur smutsig den är. Hoppas det ska smaka, Cattis

  • GrooSweden 24 april 2010

    Om man "förväller" sparrisen 15-20 minuter blir den ju rätt trist. Skulle nöja mej mig med 5 min...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.