Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sparrisrisotto

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Säsongen för sparris är kort i Sverige (maj-juni) så nu gäller det att passa på! Igår vispade vi ihop en sparrisrisotto till middag, gott och mycket enklare än man kan tro (speciellt när det är sambon som gör allt jobb ;)). Vi hade parmesanost i men det går att göra med veganost istället om man vill köra en helvegansk variant.

Ingredienser

Instruktioner

1. Hacka lök och fräs i olivolja 2. Häll på riset, rör runt 3. Häll på vinet och låt det koka in 4. Häll på buljongen, lite i taget 5. Skär sparrisen i bitar och lägg i dem några minuter innan risotton är klar 6. Skär tomaterna på hälften och lägg i precis innan risotton är klar 7. Rör i parmesanosten när buljongen kokat in 8. Salta, peppra & servera :) - inspirana.se

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.