Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Specialbröd

 
Skriv ut

Smaskigt specialbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rågsikt, kli, rågmjöl, havregryn, vetemjöl, havremjöl, annat mjöl (t.ex. potatismjöl) torkad frukt, bikarbonat och bakpulver med brödkryddor i en stor bunke.
  2. Tillsätt filmjölk, vatten, mjölk, kaffe, socker, kanel, frukt, och sirap och rör allt till en kladdig deg. Stjälp upp degen ojäst i en smord långpanna och tryck ut den med mjölade händer.
  3. Grädda brödet i 100 graders ugnsvärme under 45 minuter. Höj därefter till 150 grader och låt grädda ytterligare 45 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.