Timbaler som passar till påskbuffén, buffébordet eller som förrätt
Instruktioner
- Ugn 175°
- Skölj spenaten eller tina den frysta. Fräs spenaten i smör tills den mjuknat.
Smaksätt med salt, socker och vitpeppar.
- Fördela spenaten på botten av sex kokottformar eller liknande ugnssäkra formar.
- Vispa samman äggen. Värm mjölk i en kastrull till ca 50°.
Rör ner gräddmjölken i äggvispet. Salta och peppra.
Fördela äggstanningen i formarna. Rör om försiktigt med en gaffel.
- Ställ formarna i en liten långpanna.
Fyll på med kokande vatten till halva höjden av formarna.
Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda, ca 25 minuter tills timbalerna har stelnat.
- Låt timbalerna svalna.
Dekorera varje med en sked löjrom och fint skuren gräslök före serveringen.
- Lycka till! smaklig måltid
Publicerat den
3 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar