Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg vetemjöl och smör i en matberedare och kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör i ytterligare en kort stund till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, 25 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga pajskalet och förgrädda 10 minuter. Ta ut pajskalet.
Höj ugnsvärmen till 225 grader.
Skiva champinjonerna och stek dem i smör tillsammans med pressad vitlök och eventuellt lite soja. Smula över buljongtärningen mot slutet. Lägg svampröran på en tallrik.
Blanda samman mjöl, mjölk och grädde i en kall stekpanna. Låt stuvningen småputtra under omrörning i några minuter. Blanda i spenaten. Smaka av med salt och peppar.
Fyll pajskalet med spenat och svamp. Strö över den rivna osten. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Servera pajen varm eller kall med en sallad.