Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och chévrepaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En matig paj fylld med goda smaker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg mjöl och smör i en mixer och mixa. Häll i vatten och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ in pajdegen i kylen i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Täck degen noga med aluminiumfolie.
  3. Skala och hacka löken, fräs den i olja i en stekpanna. Lägg i spenat och fräs ytterligare i ett par minuter. Skär tomaterna i bitar. Rör samman crème fraiche och ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda i spenat och tomater.
  4. Häll fyllningen i pajskalet. Skär osten i skivor och lägg på fyllningen. Strö över oliver. Grädda pajen i ca 40 minuter mitt i ugnen. Låt den gärna svalna något innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.