Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spenat- och fetafyllda cannelloni med tomatsås

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En lättlagad, god och vegetarisk klassiker från Italien. På mitt eget sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ställa ugnen på 200°.
  2. Tomatsås: Hacka den gula löken, som du ska ha till tomatsåsen. Blanda ihop såsens alla ingredienser i en kastrull (pressa i vitlöken). Låt koka upp och puttra på svag värme medan du förbereder fyllningen.
  3. Fyllning: Förbered fetaosten genom att smula sönder den i små delar. Förbered paprikan genom att finhacka den. Blanda fyllningens alla ingredienser i en kastrull. Värm under omrörning tills färskosten smält och allt blandats på ett fint sätt.
  4. Rulla cannellonis: Lägg ut en lasagneplatta på en skärbräda. Lägg 2-3 matskedar fyllning på plattans ena kortsida och rulla sedan ihop den. Lägg rullen/cannellonin i en ugnsäker form. Upprepa tills fyllningen är slut (ca 10 rullar). Häll därefter tomatsåsen över rullarna så att den täcker dem fint.
  5. Ställ in i ugnen ca 30 minuter. Servera gärna med riven parmesan, en god sallad och oliver.
  6. Alternativa färdvägar: Fetaosten kan ersättas med Mozarella (enligt flickvännens orginalrecept) eller med Ricotta (enligt Italienarna).
  7. Tomatsåsen kan smaksättas med Chutney istället för lök/vitlök/kryddor (enligt flickvännens originalrecept)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.