- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En lättlagad, god och vegetarisk klassiker från Italien. På mitt eget sätt.
Instruktioner
- Börja med att ställa ugnen på 200°.
- Tomatsås:
Hacka den gula löken, som du ska ha till tomatsåsen.
Blanda ihop såsens alla ingredienser i en kastrull (pressa i vitlöken).
Låt koka upp och puttra på svag värme medan du förbereder fyllningen.
- Fyllning:
Förbered fetaosten genom att smula sönder den i små delar.
Förbered paprikan genom att finhacka den.
Blanda fyllningens alla ingredienser i en kastrull. Värm under omrörning tills färskosten smält och allt blandats på ett fint sätt.
- Rulla cannellonis:
Lägg ut en lasagneplatta på en skärbräda.
Lägg 2-3 matskedar fyllning på plattans ena kortsida och rulla sedan ihop den. Lägg rullen/cannellonin i en ugnsäker form.
Upprepa tills fyllningen är slut (ca 10 rullar).
Häll därefter tomatsåsen över rullarna så att den täcker dem fint.
- Ställ in i ugnen ca 30 minuter.
Servera gärna med riven parmesan, en god sallad och oliver.
- Alternativa färdvägar:
Fetaosten kan ersättas med Mozarella (enligt flickvännens orginalrecept) eller med Ricotta (enligt Italienarna).
- Tomatsåsen kan smaksättas med Chutney istället för lök/vitlök/kryddor (enligt flickvännens originalrecept)
Publicerat den
8 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar